Novosti

Institut za hrvatski jezik i jezikoslovlje objavio je bazu računovodstvenih pojmova koja je rezultat rada na projektu Izgradnja hrvatskoga računovodstvenog nazivlja. Baza računovodstvenih pojmova dostupna je na ovoj poveznici i javno je dostupna za korištenje.

Voditeljica projekta prof. dr. sc. Ivana Mamić Sačer s Ekonomskoga fakulteta i suradnica na projektu Matea Filko, mag. philol. croat. et. ling. s Odsjeka za lingvistiku Filozofskoga fakulteta predstavit će projekt Izgradnja hrvatskoga računovodstvenog nazivlja (HRANA) na Zagrebačkome lingvističkom krugu.

Izlaganje će se održati u utorak, 29. 5. 2018., u 19:15 sati, u prostoru Društva sveučilišnih nastavnika, Frankopanska 5A (drugi kat).

Radujemo se vašemu dolasku i ekonomsko-lingvističkomu druženju!

Dana 28. svibnja 2018. održat će se 1. radionica projekta HRANA na temu Postojeće stanje i problemi u izgradnji računovodstvene terminologije. Radionica će se održati u prostorijama Vijećnice Ekonomskoga fakulteta u Zagrebu, Trg J. F. Kennedyja 6 (dvorana 14) s početkom u 14:00 sati.

Ako imate bilo kakvih prijedloga, komentara ili sugestija koji bi mogli poslužiti unaprjeđenju programa projekta HRANA slobodno ih navedite i pošaljite u komentaru na sljedećoj poveznici: prijedlozi, komentari, sugestije