Radni sastanci

Peti radni sastanak članova projekta Izgradnja hrvatskoga računovodstvenog nazivlja (HRANA) održan je 20. veljače 2019. godine. Sastanku su prisustvovali svi članovi projekta. Tema sastanka bila je diskusija o pojmovima unesenima u bazu podataka strukovnoga nazivlja (e-Struna) te dogovor vezan uz konačno dovršavanje provjere unesenih pojmova.

Četvrti radni sastanak članova projekta Izgradnja hrvatskoga računovodstvenog nazivlja (HRANA) održan je 9. listopada 2018. godine. Sastanak je bio organiziran za članove projekta s Ekonomskog fakulteta u Zagrebu. Tema sastanka bila je diskusija o unesenim pojmovima u bazu podataka strukovnoga nazivlja (e-Struna) te dogovor vezan uz daljnje unošenje i provjeru računovodstvenoga nazivlja. Voditeljica projekta prof. dr. sc. Ivana Mamić Sačer obavijestila je članove projekta o podnesenom izvještaju o radu projekta u prvom polugodištu.

Treći radni sastanak članova projekta Izgradnja hrvatskoga računovodstvenog nazivlja (HRANA) održan je 2. srpnja 2018. godine. Sastanku su prisustvovali svi suradnici projekta. Tema sastanka bila je diskusija o trenutnom stanju i izazovima unosa naziva u bazu podataka strukovnoga nazivlja (e-Struna) te dogovor vezan uz daljnje unošenje i provjeru računovodstvenoga nazivlja. Dana 10.07.2018. godine održat će se treća terminološka radionica Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje.

Drugi radni sastanak članova projekta Izgradnja hrvatskoga računovodstvenog nazivlja (HRANA) održan je 8. svibnja 2018. godine u Centru za poslijediplomske studije na Ekonomskome fakultetu u Zagrebu (dvorana 55). Na sastanku su predstavljene informacije dobivene na terminološkoj radionici Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje koja je održana 25. travnja 2018. godine u prostorijama Instituta (više o radionici pod Diseminacija i suradnja: Terminološke radionice). Nakon toga,na sastanku je dogovorena organizacija radionice o praktičnim problemima razumijevanja pojmova standarda financijskoga izvještavanja.

Prvi radni sastanak članova projekta Izgradnja hrvatskoga računovodstvenog nazivlja (HRANA) održan je 6. ožujka 2018. godine u Centru za poslijediplomske studije na Ekonomskome fakultetu u Zagrebu (dvorana 51). Voditeljica projekta prof. dr. sc. Ivana Mamić Sačer održala je uvodni govor te je predstavila program Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje Izgradnja hrvatskoga strukovnog nazivlja (STRUNA) koji je pokrenula Hrvatska zaklada za znanost. Voditeljica projekta objasnila je ulogu Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje u provođenju projekta HRANA. Potom je uslijedilo detaljno predstavljanje programa i cilja projekta HRANA. Predstavljeni su članovi projekta, korpus koji će služiti pri odabiru računovodstvenoga nazivlja, detaljni radni plan prvoga i drugoga polugodišta provođenja projekta, projektni zadatci po članovima projekta, terminološke radionice te, na kraju, uvodno je predstavljen način rada na projektu.