Radni sastanci

Četvrti radni sastanak članova projekta Izgradnja hrvatskoga računovodstvenog nazivlja (HRANA) održan je 9. listopada 2018. godine. Sastanak je bio organiziran za članove projekta s Ekonomskog fakulteta u Zagrebu. Tema sastanka bila je diskusija o unesenim pojmovima u bazu podataka strukovnoga nazivlja (e-Struna) te dogovor vezan uz daljnje unošenje i provjeru računovodstvenoga nazivlja. Voditeljica projekta prof. dr. sc. Ivana Mamić Sačer obavijestila je članove projekta o podnesenom izvještaju o radu projekta u prvom polugodištu.

Treći radni sastanak članova projekta Izgradnja hrvatskoga računovodstvenog nazivlja (HRANA) održan je 2. srpnja 2018. godine. Sastanku su prisustvovali svi suradnici projekta. Tema sastanka bila je diskusija o trenutnom stanju i izazovima unosa naziva u bazu podataka strukovnoga nazivlja (e-Struna) te dogovor vezan uz daljnje unošenje i provjeru računovodstvenoga nazivlja. Dana 10.07.2018. godine održat će se treća terminološka radionica Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje.

Drugi radni sastanak članova projekta Izgradnja hrvatskoga računovodstvenog nazivlja (HRANA) održan je 8. svibnja 2018. godine u Centru za poslijediplomske studije na Ekonomskome fakultetu u Zagrebu (dvorana 55). Na sastanku su predstavljene informacije dobivene na terminološkoj radionici Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje koja je održana 25. travnja 2018. godine u prostorijama Instituta (više o radionici pod Diseminacija i suradnja: Terminološke radionice). Nakon toga,na sastanku je dogovorena organizacija radionice o praktičnim problemima razumijevanja pojmova standarda financijskoga izvještavanja.

Prvi radni sastanak članova projekta Izgradnja hrvatskoga računovodstvenog nazivlja (HRANA) održan je 6. ožujka 2018. godine u Centru za poslijediplomske studije na Ekonomskome fakultetu u Zagrebu (dvorana 51). Voditeljica projekta prof. dr. sc. Ivana Mamić Sačer održala je uvodni govor te je predstavila program Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje Izgradnja hrvatskoga strukovnog nazivlja (STRUNA) koji je pokrenula Hrvatska zaklada za znanost. Voditeljica projekta objasnila je ulogu Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje u provođenju projekta HRANA. Potom je uslijedilo detaljno predstavljanje programa i cilja projekta HRANA. Predstavljeni su članovi projekta, korpus koji će služiti pri odabiru računovodstvenoga nazivlja, detaljni radni plan prvoga i drugoga polugodišta provođenja projekta, projektni zadatci po članovima projekta, terminološke radionice te, na kraju, uvodno je predstavljen način rada na projektu.