Terminološke radionice

U utorak, 12. studenoga 2018. godine održana je četvrta projektna terminološka radionica Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje namijenjena analizi terminoloških upisa nakon prvoga projektnog razdoblja. Na radionici održanoj na Ekonomskome fakultetu suradnici su raspravljali o čestim jezičnim pitanjima i terminološkim dvojbama koje su se pojavljivale u prvoj skupini obrađenih pojmova iz područja računovodstva. Terminološku radionicu vodila je članica projekta dr. sc. Ana Ostroški Anić.

U utorak, 10. srpnja 2018. godine u prostorijama Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje održana je treća terminološka radionica Instituta na temu Načela odabira i tvorba naziva. U drugom dijelu radionice na konkretnim primjerima objašnjeni su svi elementi koji se unose uz pripadajući pojam te je održana diskusija o trenutnom stanju unesenih pojmova u sustavu e-Strune.

Prve dvije terminološke radionice Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje održane su 25. travnja 2018. godine u prostorijama Instituta. Na radionicama su predstavljene upute za rad u bazi e-Struna. Dane su informacije o sustavu e-Struna i načinu unošenja novih naziva. Potom su prezentirana terminološka načela, tijek rada i način oblikovanja definicija. Naposljetku je detaljno prezentirana terminološka definicija.